ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PSI: Δίνουν άλλα 4 εκατ. ευρώ στις Lazard και Hamilton!

PSI: Δίνουν άλλα 4 εκατ. ευρώ στις Lazard και Hamilton!

Τροπολογία με την οποία εγκρίνονται οι έξτρα αμοιβές στους συμβούλους που είχε προσλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά την διάρκεια της κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης στην Βουλής.


Σύμφωνα με το κείμενο «εγκρίνεται η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους Αντιπροσώπους Ολοκλήρωσης Συναλλαγής (closing agents) ποσού μέχρι του ύψους των 4 εκατ. ευρώ ως αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων…».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες που συμβούλεψαν την ελληνική κυβέρνηση είναι οι Lazard και η Hamilton LLP οι οποίες σύμφωνα με παλαιότερη απάντηση του κ. Σαχινίδη θα λάμβαναν 70 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, η τροπολογία προβλέπει 3,4 εκατ. ευρώ «προς το IIF ως έξοδα νομικής υποστήριξης του Οργανισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής των Πιστωτών για τη διενέργεια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων» καθώς και την παράταση των συμβάσεων του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του ΟΔΔΗΧ έως την 31.12.2012.