ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράιχενμπαχ:«Είμαι αισιόδοξος όσο ποτέ για την Ελλάδα»

Ράιχενμπαχ:«Είμαι αισιόδοξος όσο ποτέ για την Ελλάδα»

Την μεγάλη αισιοδοξία του για την Ελλάδα εκφράζει ο επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ, σε σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην αυστριακή εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o Ράιχενμπαχ επισημαίνει πωςν η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο σχετικά με τις προσπάθειες επίβλεψης των οικονομικών της.

Παράλληλα αναφέρει ότι ότι ο κλάδος του υπουργείου Οικονομικών που είναι υπεύθυνος για τις συντάξεις έχει βελτιωθεί πολύ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της “Task Force”, αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα θα μπορούσε να συλλέξει περίπου 8 δισ. ευρώ, επί συνόλου 60 δισ. ευρώ καθυστερούμενων οφειλών προς το δημόσιο.

Ο ίδιος κάνει επίσης λόγο για «δυσκολίες» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέρεται στις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης, ενώ μεταξύ άλλων προσδιορίζει την γραφειοκρατία ως το μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξη.

«Η έκδοση αδειών είναι ένας εφιάλτης. Μπορεί να πάρει χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με «απόλυτη προτεραιότητα».