ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 3,3% στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ λόγω της Evergrande

Η κρίση στον κινεζικό κολοσσό Evergrande φοβίζει τις διεθνείς αγορές
Η κρίση στον κινεζικό κολοσσό Evergrande φοβίζει τις διεθνείς αγορές
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε σήμερα κατά 3,3% και έκλεισε στις 23.099,14 μονάδες, με τις  μετοχές της Evergrande, του κινέζικου γίγαντα ακινήτων, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το φάσμα της κατάρρευσης, να υποχωρούν κατά 10,24%.

Οι μετοχές της Evergrande έχουν υποχωρήσει αισθητά υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την έκταση των οικονομικών της προβλημάτων. Η εταιρεία δήλωσε ότι δυσκολεύεται να πουλήσει ακίνητα που διαθέτει τόσο γρήγορα , ώστε να εξυπηρετήσει τα τεράστια χρέη της ύψους 305 δισ. δολαρίων.

Προ ημερών, σε δήλωσή της προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η Evergrande κατηγόρησε τα ΜΜΕ για τις «συνεχιζόμενες αρνητικές αναφορές» τους που «μείωσαν την εμπιστοσύνη των δυνητικών αγοραστών ακινήτων».

Η διοίκηση της Evergrande δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με οικονομικούς συμβούλους για να διερευνήσει λύσεις στα προβλήματά του ομίλου.

Οι εξελίξεις γύρω από την Evergrande έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για την κατάσταση στο real estate της Κίνας και τις δυνητικές επιπτώσεις από το σκάσιμο μια «φούσκας» στην κινεζική και διεθνή οικονομία.