ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπολογίστε μόνοι σας τον λογαριασμό του ρεύματος και προλάβετε το «ηλεκτροσόκ»

Υπολογίστε μόνοι σας τον λογαριασμό του ρεύματος και προλάβετε το «ηλεκτροσόκ»

Oι υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι εδώ. Άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις κάτι που έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει σε όσους παραλαμβάνουν μηνιαίους λογαριασμούς με εκκαθαρίσεις καταναλώσεων που έγιναν τον Σεπτέμβριο.

Μια είναι η αλήθεια: για «πακέτα» που περιέχουν ρήτρα αναπροσαρμογής (και αυτά πλέον είναι τα περισσότερα στην αγορά), δεν πρέπει να υπολογίζετε την επιβάρυνση με βάση το ποσό που αναφέρει ο τιμοκατάλογος ή αυτό που είδατε σε κάποια διαφήμιση. Διότι αυτό, μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και στο ένα τρίτο ή στο ένα τέταρτο του τελικού ποσού που θα πληρώσετε.

Ο τελικός λογαριασμός προκύπτει πλέον από το άθροισμα της τιμής που χρεώνει η εταιρεία, από την ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία αλλάζει κάθε μήνα, από τις "μη ανταγωνιστικές" χρεώσεις που πληρώνουμε όλοι και φυσικά από τον ΦΠΑ. Στην εξίσωση υπάρχει πλέον και η κρατική επιδότηση.

Πώς όμως μπορείτε εσείς να λύσετε αυτή την εξίσωση; Με λίγα κλικ μέσα από το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης που δημοσιεύεται εδω