ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δεν εμπλεκόμαστε σε επιχειρηματικές διενέξεις και δεν χειραγωγούμαστε

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δεν εμπλεκόμαστε σε επιχειρηματικές διενέξεις και δεν χειραγωγούμαστε
INTIME

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή, δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις». Το μήνυμα αυτό απηύθυνε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, απαντώντας σε δημόσιες αναφορές των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Greenhill Investments Limited και Kiloman.

Η ανακοίνωση της εποπτικής αρχής αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι ασκεί τα καθήκοντά της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πάντοτε με αρτιότητα και πληρότητα.

Εξετάζει δε όλες τις καταγγελίες, που αφορούν στη χρηματιστηριακή αγορά, με την αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, που απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος, εντός των χρονικών ορίων της νομοθεσίας, με αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων της.

Πλην όμως, είναι αυτονόητο και θα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή, δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και πολύ περισσότερο δεν χειραγωγείται από αυτές όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων της».

Να σημειωθεί πως οι Greenhill Investments Limited και Kiloman που ελέγχονται από τους εφοπλιστές Μπάκο - Καϋμενάκη υποστήριξαν σήμερα σε ανακοίνωσή τους πως η συμφωνία μεταξύ του Λεωνίδα Μπόμπολα και της Ολλανδικής Reggeborgh, για το option της αγοράς των μετοχών του πρώτου, έγινε κατά παραβίαση της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς και ως εκ τούτου επιβάλλεται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις για την απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό.