ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία για τη διαχείριση επιλεγμένων συμμετοχών από την Blantyre Capital

Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία για τη διαχείριση επιλεγμένων συμμετοχών από την Blantyre Capital
INTIME

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας με εταιρείες του ομίλου της Blantyre Capital Limited  για τη διαχείριση μη κύριων συμμετοχών που κατέχει και για αρχική περίοδο διάρκειας 10 ετών.

Το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο, αρχικής περιμέτρου 0,2 δισ. ευρώ, αποτελείται από επιλεγμένες συμμετοχές μη σχετιζόμενες με τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα και την κύρια δραστηριότητα της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Τράπεζα Πειραιώς να βελτιστοποιήσει την αξία των μη κύριων συμμετοχών της, θέτοντάς τες υπό την εξειδικευμένη επαγγελματική διαχείριση του ομίλου εταιρειών της Blantyre Capital.

Το κεφαλαιακό όφελος για τον Όμιλο Πειραιώς από τη συναλλαγή εκτιμάται σε περίπου 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον συνολικό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Houlihan Lokey και η Octane ενήργησαν ως αποκλειστικοί χρηματοοικονομικοί και εμπορικοί σύμβουλοι αντίστοιχα. Η Eversheds Sutherland και η δικηγορική εταιρεία AB Law ενήργησαν αντίστοιχα ως διεθνείς και εγχώριοι νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Proskauer Rose και η Dillon Eustace ενήργησαν ως διεθνείς και Ιρλανδικοί νομικοί σύμβουλοι της Blantyre Capital αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Blantyre Capital Limited είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο.

Η Blantyre διαχειρίζεται μακροχρόνια δεσμευμένα επενδυτικά κεφάλαια άνω των 1,6 δισ. ευρώ για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ταμείων, ιδρυμάτων, ιδιωτικών κεφαλαίων και family offices.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr