ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύρος: Μια 13χρονη λύνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 13 δευτερόλεπτα

Σύρος 13χρονη κύβος Ρούμπικ
Κύβος του Ρούμπικ
PIXABAY

Σύρος: Η 13χρονη καταφέρνει να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 13 δευτερόλεπτα. 

Μια 13χρονη μαθήτρια της Β' Γυμνασίου από τη Σύρο, η Αλεξάνδρα Βακονδίου, έχοντας ξοδέψει χιλιάδες ώρες προπόνησης, καταφέρνει να λύσει το κύβο του Ρούμπικ σε χρόνο 13 δευτερολέπτων.

Η Αλεξάνδρα, κόρη του Πέτρου Βακόνδιου και της Τερέζας Γενναδίου, απομνημονεύει πάνω από 100 αλγορίθμους και μοτίβα με τη διασημότερη σπαζοκεφαλιά.

Η 13χρονη ξεκίνησε να ασχολείται με τη διάσημη σπαζοκεφαλιά πριν από 3 χρόνια, σε ηλικία 10 ετών, όταν απέκτησε τον πρώτο της ερασιτεχνικό κύβο. Η μόδα της εποχής, με ένα παιδί να κρατά στο χέρι του κι από έναν κύβο, την έφερε να παίζει στα δάχτυλα το διάσημο παιχνίδι! Σήμερα, έχει στην κατοχή της 30 κύβους διαφόρων ειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, νεαρή μαθήτρια της Β' τάξης του Βαμβακάρειου Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου έχει ξοδέψει χιλιάδες ώρες εξάσκησης με τον Κύβο του Ρούμπικ, από το 2019, οπότε και άρχισε να λύνει με εκπληκτική ταχύτητα τον συγκεκριμένο γρίφο-σπαζοκεφαλιά.

Σημειώνεται ότι το παιδί - αστραπή είναι και άριστη μαθήτρια στις σχολικές της υποχρεώσεις, κάτι επίσης σημαντικό.

Μάλιστα, η νεαρή Συριανή διατηρεί και προσωπικό κανάλι στο YouTube, στο οποίο μπορείτε να την ακολουθήσετε και να βλέπετε πώς μια νησιώτισσα παίζει τον κύβο στα δάχτυλά της, αυτό το διασκεδαστικό πολύχρωμο παζλ κύβων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.