ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου στο Newsbomb.gr: Θετική η άρση των μέτρων - Οικονομική «ασφυξία» στις επιχειρήσεις

Χατζηθεοδοσίου μέτρα επιχειρήσεις
Τι είπε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε στο Newsbomb.gr για την άρση των μέτρων, αλλά και για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μίλησε στο Newsbomb.gr την άρση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στην εστίαση και την ψυχαγωγία, κρούοντας παράλληλα «καμπανάκι» κινδύνου για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι «η άρση του μέτρου για τους όρθιους στην εστίαση και την ψυχαγωγία είναι πολύ θετική και σίγουρα είναι υπέρ των επιχειρήσεων».

Ωστόσο, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε πως «παρά τις θετικές ειδήσεις» που έρχονται από το μέτωπο των μέτρων για την πανδημία, αποτελεί «αγκάθι» για τις επιχειρήσεις του κλάδου «ο περιορισμός του εισοδήματος λόγω του ενεργειακού και των ανατιμήσεων».

Όπως είπε, «σύμφωνα με μελέτη μας το 42% των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας δεν θα αντέξει και κινδυνεύει με κλείσιμο», τονίζοντας πως ανάσα στις επιχειρήσεις του κλάδου θα δώσουν οι 120 δόσεις και η απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανάφερε ότι το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται στα 265 δισεκατομμύρια ευρώ.

Χαλάρωση μέτρων: Η κυβέρνηση είπε «ναι» στην εισήγηση των ειδικών - Τι ισχύει από το Σάββατο 19/2

Νωρίτερα σήμερα, με δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Έτσι από το Σάββατο επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση, αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50% και μειώνεται το ποσοστό τηλεργασίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αύριο η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Πλεύρη: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάρωση μέτρων: Η κυβέρνηση είπε «ναι» στην εισήγηση των ειδικών - Τι ισχύει από το Σάββατο 19/2

«Ναι» των ειδικών στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα στο 50% και στις σχολικές εκδρομές