ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις εισαγωγές ρωσικού χαβιαριού και βότκας

Οι ΗΠΑ προχωρούν στην απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αλκοόλ και θαλασσινών
Οι ΗΠΑ προχωρούν στην απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αλκοόλ και θαλασσινών
AP

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προχωρούν στην απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αλκοόλ και θαλασσινών, καθώς ο Λευκός Οίκος κλιμακώνει τις ενέργειες του απέναντι στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν τις ομαλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κίνηση, η οποία σύμφωνα με τον Μπάιντεν γίνεται σε συνεννόηση με τους συμμάχους των ΗΠΑ, θα ανοίξει τον δρόμο για να επιβάλλουν οι ΗΠΑ τιμωρητικούς δασμούς σε ένα μεγάλο εύρος ρωσικών αγαθών.

To μέτρο θα πρέπει να ψηφιστεί από το Κογκρέσο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπάιντεν ανέφερε ακόμα ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν επίσης τις εισαγωγές διαμαντιών, θαλασσινών και βότκας από τη Ρωσία.

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα ότι η G7 θα αυξήσει περαιτέρω την πίεση στη Ρωσία επιβάλλοντας επιπρόσθετες κυρώσεις σε ολιγάρχες. «Στηρίζουν τον Πούτιν. Κλέβουν τον ρωσικό λαό και κρύβουν τα χρήματά τους στις χώρες μας. Είναι μέρος της κλεπτοκρατίας που υπάρχει στη Μόσχα» επισήμανε.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις εξαγωγές ειδών πολυτελείας στη Ρωσία.

O Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ακόμα ότι η Ρωσία θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία.