ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: «Είναι σαν Αύγουστος στην Αθήνα - Ο κόσμος σταμάτησε να βάζει καύσιμα»

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: «Ο κόσμος σταμάτησε να βάζει καύσιμα»
Όσα είπε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος

Την αγωνία των πολιτών αλλά και των βενζινοπωλών εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές καυσίμων, εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής.

Όπως επισημαίνει η κυρία Μαρία Ζάγκα, οι τιμές μπορεί να έπεσαν ελαφρώς, όμως η κίνηση και η ζήτηση είναι εξαιρετικά μειωμένες. «Ο κόσμος δεν βάζει καύσιμα με την ίδια συχνότητα. Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται ήταν μια νεκρή εβδομάδα για εμάς. Καταλαβαίνουμε απολύτως τον κόσμο γιατί έχει βρεθεί ανάμεσα σε δύο δεινά… από τη μία δεν μπορεί να βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητό του και από την άλλη δεν θέλει να μπει και στα Μέσα Μεταφοράς λόγω κορονοϊού», σημείωσε η κυρία Ζάγκα.

Στην ερώτηση για το πότε εκτιμά η ίδια ότι θα δούμε μείωση στις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξη. «Χωρίς να έχουμε δουλειά, να πουλήσουμε τα καύσιμα που έχουμε τώρα μέσα, πώς θα αγοράσουμε με νέες τιμές. Η κατάσταση θυμίζει Αύγουστο στην Αθήνα, που λείπουν όλοι και δεν πουλάμε τίποτα. Άρα με αυτά τα δεδομένα πώς θα κατέβει το καύσιμο για να αγοράσει ο πρατηριούχος και να βάλει με την καινούργια τιμή; Δεν έχει χώρο και είναι παράλογο να κατεβάσουμε την τιμή χωρίς να έχουμε αγοράσει. Άρα περιμένουμε να κατέβει λίγο».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κόσμου, η κυρία Μαρία Ζάγκα τονίζει πως οι περισσότεροι είναι θυμωμένοι, αλλά ευτυχώς αντιλαμβάνονται – όπως αναφέρει - πως «δεν ευθυνόμαστε εμείς οι βενζινοπώλες για αυτή την κατάσταση. Έχει ενσυναίσθηση ο κόσμος, καταλαβαίνει ότι και εμείς δεν έχουμε κέρδος».

Όσο για μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, η ίδια τα χαρακτήρισε ελάχιστα, που δεν επηρεάζουν την τσέπη των καταναλωτών και τους αφήνουν αδιάφορους. «Τα μέτρα αυτά που πήρανε είναι ελάχιστα, τον κόσμο που έρχεται τον αφήνουν αδιάφορο 15 ευρώ το μήνα», σημείωσε. «Εκείνο που είναι σημαντικό για μένα είναι ότι επιτέλους το πετρέλαιο κίνησης το οποίο το χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες κάνει μείωση 15 λεπτά το λίτρο από τα διυλιστήρια, από την πηγή οπότε μετά αν έχουν και αυτή την έκπτωση τους συμφέρει. Στα ταξί έχει τα 200 ευρώ μετρητά είναι σαν μια αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη που είχαν οι άνθρωποι με όλη αυτή τη ζημιά, είναι κάτι και αυτό, μια τρύπα είναι αλλά το άλλο τους αφήνει αδιάφορους. Δεν τους πληρώνει λίτρα, τους πληρώνει τη διαφορά της αύξησης στην τιμή», υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: «Δίχτυ» προστασίας για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Οι τέσσερις άξονες στήριξης