ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοκίνητα από 500 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Αναλυτική λίστα όλα τα οχήματα και τις τιμές

Αυτοκίνητα
Αυτοκίνητα για δημοπρασία
In Τime

Δημοπρασίες: Στη Βέροια θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημοπρασία οχημάτων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού - ΔΔΔΥ (πρώην ΟΔΔΥ) - Δείτε αναλυτικά τη λίστα, στη gallery του newsbomb.gr και επιλέξτε τι σας συμφέρει.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 09:30 το πρωί, θα διεξαχθεί στο κατάστημα Τελωνείου Βέροιας, προφορική πλειοδοτική Δημοπρασία για να πουληθούν το καθένα χωριστά, τα παρακάτω επιβατικά αυτοκίνητα για κυκλοφορία και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) (οχήματα για διάλυση), με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στο συνημμένο κατάλογο.

Ο διακανονισμός του υπολοίπου τιμήματος μετά την καταβολή του 20%, γίνεται εντός τριάντα (30) ημερών από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της Δημοπρασίας. Τυχόν αιτήσεις παρατάσεων διακανονισμού και μόνο για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες θα γίνονται δεκτές αυστηρά εντός των 30 αυτών ημερών.

Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων αναγράφεται στο τέλος κάθε κατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ GALLERY TOY NEWSBOMB.GR ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Η συμμετοχή καθενός των πλειοδοτών στη διαδικασία της δημοπρασίας προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωσή του επί των όρων πώλησης που ισχύουν. Δήλωση αγνοίας αυτών δεν αποτελεί άλλοθι και δεν γίνεται δεκτή.

Ανακοίνωση στους ενδιαφερομένους. Στο εξής ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις Παρατάσεων διακανονισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όλα τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους ΝΕΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ, οι οποίοι είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο www.aade.gr (MENOY>Δημοπρασίες ΔΔΔΥ). Η συμμετοχή καθενός των πλειοδοτών στη διαδικασία της δημοπρασίας προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωση του επί των όρων πώλησης που ισχύουν. Δήλωση άγνοιας αυτών δεν γίνεται δεκτή.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογών Φ.Π.Α.

Για τα μη κοινοτικά οχήματα ο αγοραστής υποχρεούται πριν την παραλαβή τους να υποβάλλει τη σχετική διασάφηση εισαγωγής, επί της οποίας υπολογίζονται και καταβάλλονται οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρατήρηση 1η

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες για τα οχήματα προς κυκλοφορία είναι 300 ευρώ και για τα οχήματα προς διάλυση και Ο.Τ.Κ.Ζ. είναι 100 ευρώ.

Παρατήρηση 2η

Οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο νόμιμο πιστοποιητικό ταυτοποίησης σε ισχύ και να γνωρίζουν και να δηλώνουν στην Επιτροπή Δημοπρασιών τον Α.Φ.Μ, αρμόδια Δ.Ο.Υ., Διεύθυνση, Τηλέφωνο, ιδιότητα κ.λ.π.

Οι εκπρόσωποι νομικών προσώπων πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, ήτοι:

  1. Επικυρωμένο αντίγραφο συστατικής πράξης – καταστατικό, στο οποίο θα ορίζεται η έναρξη και η διάρκεια της εταιρείας, ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής και οι εξουσίες του.
  2. ΦΕΚ δημοσίευσης καταστατικού.

Ο διακανονισμός των πωληθέντων οχημάτων θα γίνεται με ραντεβού ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 2331354120

  1. Πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών από το οικείο Πρωτοδικείο και ΓΕΜΗ με τα αντίστοιχα ΦΕΚ αυτών.
  2. Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι αυτών, εφόσον δεν πρόκειται για το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, υποχρεούνται να προσκομίσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας του κάθε οχήματος, ο τελευταίος πλειοδότης καλείται να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή) στο Ταμείο του Τελωνείου Κομοτηνής.

Η πληρωμή της προκαταβολής όσο και η πληρωμή του υπολοίπου 80% του τιμήματος γίνεται ως εξής :

α) για ποσό μέχρι 100 ευρώ με έναν από τους παρακάτω τρόπους ή με μετρητά,

β) για ποσό άνω των 100 ευρώ:

  • με ηλεκτρονική πληρωμή,
  • με χρήση κάρτας πληρωμής ελληνικής τράπεζας που έχει εκδοθεί στο όνομα του πλειοδότη,

3) με τραπεζική επιταγή ελληνικής τράπεζας σε διαταγή του Τελωνείου Κομοτηνής.

Παρατήρηση 3η

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος με εφάπαξ καταβολή, ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Παρατήρηση 4η

Ο ΦΠΑ Μη Ενωσιακών δημοπρατηθέντων οχημάτων καταβάλλεται στο Τελωνείο Κομοτηνής μαζί με τον αναλογούντα εισαγωγικό δασμό, σύμφωνα με τα ορισθέντα στην υπ’ αριθμ. ΔΤΔ Α 1102365ΕΞ2018/29-06-2018 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & ΕΦΚ της ΑΑΔΕ.

Παρατήρηση 5η

Τα δημοπρατούμενα αυτοκίνητα, είναι μεταχειρισμένα με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευή πριν να τεθούν σε κυκλοφορία. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάζουν μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους. Με βάση τους νέους όρους πώλησης (άρθρο 22), αιτήσεις για αναστροφές-ακυρώσεις αγοροπωλησιών δεν γίνονται δεκτές εξαιρουμένων των περιπτώσεων που με βεβαίωση της αρμόδιας Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών προκύπτει ότι το όχημα δεν δύναται να κυκλοφορήσει.

Παρατήρηση 6η

Πολλά από τα στοιχεία των αυτοκινήτων, όπως έτος κατασκευής, κυβισμός, τύπος κ.λ.π., ελήφθησαν από τις εξωτερικές ενδείξεις τους, για την καλύτερη ενημέρωση των αγοραστών.

Η Υπηρεσία για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα των οχημάτων ουδεμία ευθύνη φέρει. Κατόπιν αυτού οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων αυτών, με τεχνικούς της επιλογής τους. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στην δημοπρασία για να αποφεύγονται οι υπαναχωρήσεις.

Παρατήρηση 7η

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων ή λεωφορεία προς κυκλοφορία, δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας, αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας, σύμφωνα με το άρθρο 18 των ΝΕΩΝ ΟΡΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ. Τα σχετικά έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Παρατήρηση 8η

Οι αγοραστές των οχημάτων για κυκλοφορία, υποχρεούνται να καταβάλουν το αναλογούν τέλος ταξινόμησης στο Τελωνείο πριν την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας από την αρμόδια Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ

1) Δικαίωμα συμμετοχής στις δημοπρασίες των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) όπως χαρακτηρίζονται από το Π.Δ. 116/2004 και τα οποία δημοπρατούνται είτε το καθένα χωριστά, είτε ομαδικά, έχουν μόνο φορείς αδειοδοτημένοι από την Ε.Δ.Ο.Ε.

2) Δικαίωμα συμμετοχής για τα Οχήματα προς Διάλυση, ήτοι των οχημάτων που κρίνονται ακατάλληλα για κυκλοφορία και δεν περιλαμβάνονται στο Π.Δ. 116/2004, δημοπρατούνται δε είτε το καθένα χωριστά, είτε ομαδικά, έχουν - εκτός από φορείς αδειοδοτημένους από την Ε.Δ.Ο.Ε.- και όσοι ασκούν δραστηριότητα συναφή με την διαχείριση των οχημάτων αυτών, η άδεια λειτουργίας της οποίας προϋποθέτει την έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο) ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ), χωρίς απαραίτητα να έχουν υποχρέωση συμμετοχής σε συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Οποιαδήποτε προσφορά αντίθετη με τα παραπάνω δεν θα γίνεται δεκτή.

3) Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία για την αγορά οχημάτων για διάλυση και Ο.Τ.Κ.Ζ., θα πρέπει να προσκομίσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης από τη συλλογή και μεταφορά Μη Επικίνδυνων Αποβλήτων (άρθρο 36 παρ.4 του Ν.4042/2012).

Οι αγοραστές οφείλουν να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 ότι κατά την παραλαβή των τροχοφόρων θα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος του χώρου αποθήκευσης από τυχόν μολύνσεις του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, από την δημιουργία αποβλήτων καθώς και της ατμόσφαιρας από τυχόν διαφυγή επικίνδυνων αερίων.

Επίσης οι αγοραστές των Ο.Τ.Κ.Ζ. και των Οχημάτων για Διάλυση, κατά τον διακανονισμό υποχρεούνται επιπλέον να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα αγορασθέντα οχήματα θα διαλυθούν και δεν θα τεθούν σε κυκλοφορία, καθώς και να κοινοποιούν στην Υπηρεσία μας αντίγραφα Πιστοποιητικών Καταστροφής εκάστου Ο.Τ.Κ.Ζ., σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Ώρες επίσκεψης

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την δημοπρασία, δηλαδή από 30-5-2022 έως και 31-05-2022 και τις ώρες 09:30 έως 13:00.

Δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δημοπρασίας, παρά μόνο μετά το πέρας αυτής για τριάντα (30) λεπτά παρουσία του προσωπικού της υπηρεσίας, σε όσους εκ των ανακηρυχθέντων πλειοδοτών το επιθυμούν.

Ο Διακανονισμός του τιμήματος των δημοπρατηθέντων οχημάτων γίνεται υποχρεωτικά σε 30 ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας.

Δύναται να παραταθεί με απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 45 ημερολογιακές ημέρες συνολικά (ανώτατη προθεσμία και για την παραλαβή του οχήματος), ύστερα από εμπορόθεσμη αίτηση του αγοραστή, ο οποίος οφείλει να καταβάλει κατά το διακανονισμό του υπολοίπου τιμήματος τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον ΚΕΔΕ για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς και τις ανάλογες επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για κάθε μέρα καθυστέρησης παραλαβής του οχήματος λόγω της παράτασης του διακανονισμού.