ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Πώς θα πάρετε περισσότερα χρήματα - Προσοχή στα «ψιλά γράμματα»

Fuel Pass 2: Πώς θα πάρετε περισσότερα χρήματα
Fuel Pass: Τι πρέπει να προσέξετε στις αιτήσεις
Intime News

Fuel Pass 2: Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι της επιδότησης και τα «ψιλά γράμματα»

Στο τέλος του Ιουλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων (Fuel Pass 2) για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, η οποία θα αφορά σε περισσότερους από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων.

Το επίδομα βενζίνης θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα (και ελεύθερους επαγγελματίες) φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ.

Fuel Pass: Τι πρέπει να προσέξετε στις αιτήσεις

Για να δοθεί το επίδομα βενζίνης, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης, όσοι δεν κάνουν εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση, χάνουν το επίδομα.

Πελάτες με ΙΒΑΝ τραπεζών εξωτερικού (ή και ορισμένων ίσως μη συστημικών τραπεζών) που λειτουργούν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να εισπράξουν το επίδομα, γιατί η τράπεζα δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Δημόσιο, για να εισπράττει και να αποδίδει τα χρήματα στους πελάτες.

Τέλος, όσοι δεν έχουν κινητό με NFC δεν μπορούν να κάνουν χρήση του bonus των 15 ευρώ και πρέπει να βρουν κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης για να κάνουν χρήση της εφαρμογής στο κινητό του.

Fuel Pass: Πώς εξασφαλίζει κάποιος τη μέγιστη επιδότηση

Άλλα χρήματα θα λάβει κάποιος με την ψηφιακή κάρτα και άλλα αυτός που θα επιλέξει να λάβει τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αναλυτικά:

  • ΙΧ σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • ΙΧ σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

Για το diesel η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Fuel Pass 2: Πώς διαμορφώνεται το κόστος μετά την ενίσχυση

  • η επιδότηση καυσίμου ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή.
  • ή σε 56 λεπτά το λίτρο σε νησιωτική περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις