ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστριακή προειδοποίηση στην Ελλάδα για το ευρώ

Αυστριακή προειδοποίηση στην Ελλάδα για το ευρώ

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ζήτησε από όλα τα ελληνικά κόμματα της νέας βουλής και τους εκπροσώπους τους να επιδείξουν «ρεαλισμό».

Ο Σπίντελεγκερ, που είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια δραματική κατάσταση για την Ελλάδα».

«Δεν πρόκειται να υπάρξει παραμονή στην ευρωζώνη, χωρίς να εφαρμοστούν επακριβώς οι προϋποθέσεις», προειδοποίησε προσθέτοντας πως αν η Ελλάδα δεν κάνει οικονομίες «τότε δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα χρήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίντελεγκερ, «ακόμη και μια νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει πως μόνον με τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις, θα δοθεί στήριξη από την ΕΕ» και πως δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι με μια νέα πολιτική (σ.σ. από ελληνικής πλευράς) θα δοθεί στην Ελλάδα η υποστήριξη από όλους τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας, προσθέτοντας πως ταυτόχρονα είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προωθήσει την ανάπτυξη και στο σημείο αυτό υπενθύμισε τη δική του πρόταση για δημιουργία αναπτυξιακών ταμείων.