ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταβλήθηκε η πρώτη αρωγή στους πυρόπληκτους της Αττικής

Καταβλήθηκε η πρώτη αρωγή στους πυρόπληκτους της Αττικής
INTIME

Πρώτη αρωγή: Πιστώθηκαν 1,2 εκατ ευρώ στους λογαριασμούς 151 δικαιούχων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Πεντέλη

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της πρώτης αρωγής στους πυρόπληκτους της Αττικής από τις καταστροφές του καλοκαιριού στην Πεντέλη, με την πίστωση 1.237.299,41 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 151 δικαιούχων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος ενημέρωσε για την πληρωμή της αποζημίωσης στους δικαιούχους με ανάρτηση του στο Facebook.

Μετά και τις σημερινές πιστώσεις ολοκληρώθηκε η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου στην Πεντέλη.

Η ανάρτηση του κ Τριαντόπουλου αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε η καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους πληγέντες από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου στην Πεντέλη.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της δημοσίευσης της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής την 19η Ιουλίου 2022 (Β’ 4417/19.08.2022) και του ανοίγματος της πλατφόρμας arogi.gov.gr της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων, το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου την καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής σε όλους τους δικαιούχους πυρόπληκτους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, 1.237.299,41 ευρώ έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 151 δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εν λόγω διαδικασίας, οι πυρόπληκτοι συμπολίτες λαμβάνουν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, με την ενίσχυση να ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς στο ακίνητό τους.

Μάλιστα, έπειτα από την έκδοση τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4859/14.09.2022), το μέτρο επεκτάθηκε και στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στα Μέγαρα, τη Βρίσα Λέσβου και τα Κρέστενα Ηλείας.

Οι σχετικές πληρωμές για τους πυρόπληκτους της Βρίσας θα πραγματοποιηθούν σύντομα – δεν κατατέθηκαν αιτήσεις πρώτης αρωγής ούτε από τα Μέγαρα ούτε από τα Κρέστενα».

Να τονίσουμε πως όσοι έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, πρέπει να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση του κτιρίου που υπέστη ζημιές στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τους όρους και τις προθεσμίες που θέτει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών περί οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Διαβάστε επίσης:

Μείωση χρέους, μείωση δαπανών και αύξηση πρωτογενών πλεονασμάτων προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Οικονόμου: Ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση οχημάτων