ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο έχουν αυξηθεί γαλοπούλα και χοιρινό

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο έχουν αυξηθεί γαλοπούλα και χοιρινό
Η γαλοπούλα και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά 20%.
Intime News

Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τελευταίας 20ετίας θα κάνουμε φέτος καθώς τόσο η γαλοπούλα όσο και το χοιρινό έχουν πάρει την ανιούσα.

Λίγες ημέρες έμειναν για να καθίσουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι το οποίο όπως φαίνεται θα είναι το ακριβότερο της τελευταίας 20ετίας. Η γαλοπούλα και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά 20% σε σχέση με πέρυσι συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι έμποροι.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι να μην υπάρξει πίεση μέσα στην εορταστική περίοδο, λόγω ελλείψεως κρεάτων, κι ανέβουν κι άλλο οι τιμές», είπε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

«Κινούμαστε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε μακροχρόνιες συμφωνίες ούτε με τους παραγωγούς, ούτε με μεγαλέμπορους. Το χοιρινό σήμερα βρίσκεται στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 8 ευρώ το κιλό, είπε. Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις

Γεωργιάδης: Το «καλάθι του Άη Βασίλη» θα έχει πολλά - Τα προϊόντα

«Εορταστικό καλάθι» και «καλάθι Άη Βασίλη»: Ποια προϊόντα περιέχουν

Γεωργιάδης: Επιπλέον μειώσεις στις τιμές των σούπερ μάρκετ