Λογαριασμοί ρεύματος: «Τσιμπημένες» οι τιμές - Οι πάροχοι αυξάνουν 25%

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι πάροχοι θα διαμορφώσουν υψηλότερες ανταγωνιστικές χρεώσεις για τον Ιανουάριο έναντι του Δεκεμβρίου
Λογαριασμοί ρεύματος: «Τσιμπημένες» οι τιμές - Οι πάροχοι αυξάνουν 25%
2'

Οι νέοι κατάλογοι των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος του Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ανατιμήσεις της τάξεως του 255 σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αυξήσεις ξεκινούν από τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, η μέση τιμή της χρηματιστηριακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, από 1 με 20 Δεκεμβρίου ήταν στα 288,23 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και το αντίστοιχο διάστημα από 1 με 20 Νοεμβρίου ήταν στα 227,75 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Η αύξηση στη χονδρεμπορική αγορά είναι της τάξης του 25%.

Οι νέες τιμές

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι τον τρέχοντα μήνα είναι από 0,27 έως 0,40 ευρώ ανά Κιλοβατώρα. Χάρη στις επιδοτήσεις οι τελικές τιμές που πληρώνουμε για το ρεύμα του Δεκεμβρίου είναι μειωμένες κατά 0,05 έως 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο, από τη νέα χρονιά, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο οι χρεώσεις των παρόχων φαίνεται πως θα ξεπεράσουν τα 0,41 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ενώ φημολογείται ότι οι τιμές μπορεί να φτάσουν και τα 0,50 με 0,55 ευρώ ανά Κιλοβατώρα.

Οι επιδοτήσεις

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατά χαμηλά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στα επίπεδα των 0,15 με 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσει και το ύψος των επιδοτήσεων για τον μήνα Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Λογαριασμοί ρεύματος: Παραδείγματα πριν και μετά την επιδότηση

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή στην Αττική - Δείτε τις περιοχές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή