ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Μικρές αυξήσεις παρά το ανεβοκατέβασμα των διεθνών τιμών

Καύσιμα: Μικρές αυξήσεις παρά το ανεβοκατέβασμα των διεθνών τιμών
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι διεθνείς τιμές του Brent και ο ρόλος που παίζει Κίνα και Fed

Αν και η τιμή του Brent βρέθηκε σε υψηλά 3μήνου και το ευρώ σε χαμηλά των τελευταίων 45 ημερών, οι λιανικές τιμές των καυσίμων σημειώνουν μικρή άνοδο, μία από τις λίγες φορές που δεν ακολούθησαν τις διεθνείς τάσεις, καθώς συνηθίζεται να δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά στην άνοδο των διεθνών τιμών και αργά στην αντίθετη πορεία.

Οι αυξομειώσεις στην τιμή του πετρελαίου είναι συχνές. Από την μία κάνουν βουτιά και την ίδια ακριβώς στιγμή πραγματοποιούν άλμα υπερκαλύπτοντας τις απώλειες.

Κίνα και Fed

Κίνα και Fed καθορίζουν τις τάσεις, καθώς από την μία πλευρά η ασιατική χώρα «δείχνει» την παγκόσμια ζήτηση και από την άλλη οι αποφάσεις της FED παρουσιάζει την εξέλιξη των επιτοκίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι ανάλογα το ποιος επικρατεί ο ένας ή ο άλλος, οι τιμές εκτοξεύονται ή βουτάνε.

Απώλειες για το Brent

Την Παρασκευή στις διεθνείς αγορές το Brent είχε απώλειες 3,6% ή 3,11 δολαρίων, με την τιμή του στα 82 δολάρια το βαρέλι. Παρομοίως, το αμερικανικό αργό να βουτάει κατά 4,17% ή 3,32 δολάρια και να υποχωρεί στα 75,16 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης:

Το κοινοβούλιο της ΕΕ ενέκρινε την απαγόρευση των αυτοκινήτων με βενζίνη και ντίζελ έως το 2035