ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση και ποιοι οι δικαιούχοι

Ηλιακοί

Οι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή

Πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr.

Ο γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών αναφέρθηκε στους δικαιούχους καθώς και στο πρόγραμμα τονίζοντας την οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Μπάμπης Καούκης, μιλώντας το Σάββατο (18/2) στην ΕΡΤ ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα ότι «δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr»

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (κουπόνι)».

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Τέλος, όπως είπε «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».