ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Dufry ψηφίζει Ελλάδα, η Εθνική Ασφαλιστική και η οδός των «Διωκτών»

Η Dufry ψηφίζει Ελλάδα, η Εθνική Ασφαλιστική και η οδός των «Διωκτών»

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η oδός των Διωκτών

«Οδός Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος» θα μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί η οδός Πειραιώς στη διασταύρωσή της με την Χαμοστρέρνας. Και δεν είναι υπερβολή, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο θα βρίσκονται σε λίγο διάστημα, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην πάταξη της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος χρήματος και εν γένει του οικονομικού εγκλήματος. Για τα επόμενα 12 χρόνια στο ακίνητο επί της οδού Πειραιώς 180-186 που σήμερα στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Athens Heart θα στεγάζεται η κεντρική υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ακριβώς απέναντι επί της οδού Πειραιώς 207 και Αλκίφρονος 92 στεγάζονται εδώ και χρόνια το ΣΔΟΕ, η Αρχή για το Ξέπλυμα και η Οικονομική Εισαγγελία. Αντιλαμβάνεται κανείς πως το συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας αποκτά ειδικό ενδιαφέρον…

Η Εθνική Ασφαλιστική

Εξοικονομήσεις μέσω απολύσεων δρομολογεί στην Εθνική Ασφαλιστική το fund CVC σύμφωνα με ενημέρωση που παρασχέθηκε στο Σύλλογο Υπάλληλων της ασφαλιστικής εταιρείας. Οι εν λόγω απολύσεις δεν στοχεύουν στο προσωπικό που έχει σύμβαση εργασίας με την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά στα 210 άτομα που απασχολούνται στην επιχείρηση μέσω ειδικών συνεργασιών με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού. Το 35% αυτού του προσωπικού, ήτοι περισσότερα από 75 άτομα θα απολυθούν στο τέλος Αυγούστου. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Υπάλληλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, αφενός διότι το προσωπικό που οδηγείται σε απόλυση καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφετέρου διότι η κίνηση αυτή θεωρείται προάγγελος και νέων απολύσεων.

Η Dufry επενδύει στην Ελλάδα

H εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), θυγατρική του διεθνούς κολοσσού ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου Dufry, δρομολογεί την ίδρυση καταστήματος εντός του Αερολιμένα Ιωαννίνων. Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε προ διμήνου και ήδη δόθηκε η άδεια της φορολογικής διοίκησης για την ανάπτυξη καταστήματος συνολικής επιφάνειας 110,50 τ.μ.. Να σημειωθεί πως στο προηγούμενο διάστημα η Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών προχώρησε στην ολοκλήρωση έργων ανακαίνισης και σε δημιουργία νέων καταστημάτων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Μυκόνου και Σάμου επενδύοντας 2 εκατ. ευρώ. Σε κάποια από τα αεροδρόμια αυτά η εταιρεία δημιούργησε καταστήματα Hudson Convenience Stores, τα οποία αποτελούν trademark της μητρικής της. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η ελβετική Dufry επενδύει στον ελληνικό τουρισμό και στις προοπτικές του.

Από την Μπανγκόκ στο Παρίσι

Με μια βαλίτσα στο χέρι θα είναι τον Ιούνιο η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, καθώς θα πραγματοποιήσει διηπειρωτικά ταξίδια. Στις 11 Ιουνίου η κ. Λαζαράκου θα ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για να μετάσχει σε διεθνές συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Μπανγκόκ και θα παραμείνει έως τις 15 Ιουνίου. Εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά αυτό για βραχύ διάστημα. Ακολούθως θα μεταβεί στη Γαλλία προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης των εποπτικών αρχών – μελών της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) που θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου. Τουλάχιστον θα έχει προλάβει να επιστρέψει στην Αθήνα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.