ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διεθνές «ράλι» λόγω του πολέμου - Ενδέχεται να επηρεάσει την Ελλάδα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διεθνές «ράλι» λόγω του πολέμου - Ενδέχεται να επηρεάσει την Ελλάδα

Τι θα γίνει με τις τιμές του πετρελαίου και των καυσιμών  - Ο Μιχάλης Κιούσης εξηγεί

Υπομονή συστήνει στους καταναλωτές ο προέδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούσης, σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Για τους φόβους περί μεγάλης αύξησης στην τιμή του πετρελαιού ο κ. Κιούσης επισήμανε ότι ήδη αυτή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές. «Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, είχαμε πάρα πολύ μεγάλη άνοδο στι διεθνείς αγορές, περίπου 10-11%», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ

«Αν αυτό συνεχιστεί θα έχουμε και στην ελληνική αγορά μια αποτύπωση», πρόσθεσε ο Μιχάλης Κιούσης ενώ τόνισε ότι αυτές οι αυξήσεις αφορούν το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και όχι τις τιμές σε βενζίνη και υγραέριο οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες.

«Βλέπουμε και πράττουμε, δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμε τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Κιούσης.

Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης που άρχισε να διατίθεται από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου σε τιμή κοντά στα 1,40 ευρώ το λίτρο, το ενδιαφέρον των καταναλωτών ήταν αρχικά μειωμένο ωστόσο τώρα αυξάνονται οι πωλήσεις.

«Αν και ο καιρός στην Ελλάδα στις περισσότερες περιοχές δεν προδιαθέτει για αγορά πετρελαίου γίνονται πωλήσεις, περισσότερο στα βόρεια αλλά και στα νότια, επειδή ο κόσμος γιατί φοβάται για την τιμή», κατέληξε ο κ. Κιούσης.