ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για πολύτεκνους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για πολύτεκνους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Το νέο ΚΟΤ προβλέπει τη δημιουργία μίας νέας τρίτης κατηγορίας Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ)

Σε επίσημες ανακοινώσεις για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το νέο ΚΟΤ προβλέπει τη δημιουργία μίας νέας τρίτης κατηγορίας Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ). Ειδικότερα θεσπίζεται για τις πολύτεκνες οικογένειες ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό τους κόστος.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια του νέου κοινωνικού οικιακού τιμολογίου

Δικαιούχοι του νέου ειδικού τιμολογίου είναι οι οικογένειες με 4 εξαρτώμενα τέκνα και άνω, ενώ η έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 100 €/MWh, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αντίστοιχες εκπτώσεις των άλλων δύο κατηγοριών του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που εφαρμόζονται για την ένταξη των πολύτεκνων οικογενειών είναι ιδιαίτερα διευρυμένα. Ειδικότερα:

για οικογένεια με 4 εξαρτώμενα τέκνα το ανώτατο ετήσιο εισοδηματικό όριο ορίζεται σε 50.000 €, ενώ
για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προστίθεται το ποσό των 2.500 €, μέχρι του συνολικού ορίου των 70.000 € ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών της οικογένειας με αποτέλεσμα το 95% των οικογενειών με 4 εξαρτώμενα και άνω να καθίστανται τελικά δικαιούχοι