ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για όλους: Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα – Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Τουρισμός για όλους: Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα – Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Τουρισμός για όλους: Αυξημένο το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι σε σχέση με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος – Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

 

Περισσότεροι θα είναι οι δικαιούχοι για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» την έναρξη του οποίου υπέγραψε σήμερα την προγραμματική συμφωνία, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο νέος κύκλος του προγράμματος που μπαίνει από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης, θα αξιοποιήσει αυξημένους πόρους καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου κύκλου θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε με πρόσφατη διάταξη νόμου που έφερε το Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Τουρισμού στην σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ στους ευεργετούμενους δικαιούχους που θα λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. Παράλληλα το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον Α' κύκλο.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για τους δικαιούχους αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του νέου έτους. Έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία, όπως τονίζει το υπουργείο Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Δυνατότητα για περισσότερες αιτήσεις επιδότησης στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Ακρίβεια: Πόσες σακούλες με τρόφιμα γεμίζει μία οικογένεια με 50 ευρώ

Pampers: Συμβάλλοντας έμπρακτα στη φροντίδα των πρόωρων μωρών μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες