ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το «112» από την εφορία για τους «ξεχασιάρηδες»

Έρχεται το «112» από την εφορία για τους «ξεχασιάρηδες»

Η ΑΑΔΕ επιστρατεύει άμεσα το σύστημα για την έγκαιρη προειδοποίηση και ενημέρωση των φορολογουμένων ώστε να είναι συνεπείς ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους

Ο γνωστός πλέον ήχος του «112» θα συνεχίσει να «τρομοκρατεί» αλλά αυτή τη φορά για άλλο λόγο κι όχι για τον καιρό!

Η ΑΑΔΕ επιστρατεύει άμεσα το σύστημα για την έγκαιρη προειδοποίηση και ενημέρωση των φορολογουμένων ώστε να είναι συνεπείς ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν στο κινητό τους, προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για τις εκκρεμότητες που έχουν να τακτοποιήσουν εντός των προσεχών 2-3 ημερών και αφορούν σε δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, πληρωμή ρυθμίσεων κ.α.

Το «112» της εφορίας θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, να λαμβάνουν προσωποποιημένες ειδοποιήσεις και ενημερώσεις, καθώς και να πληρώνουν μέσω κάρτας. Για παράδειγμα ελεύθερος επαγγελματίας θα λαμβάνει ειδοποίηση για την ημερομηνία υποβολής ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής. Επίσης θα λαμβάνει ειδοποίηση για την πληρωμή φόρου που λήγει και σε περίπτωση που την «ξεχάσει» τόττε θα λαμβάνει μήυμα υπενθύμισης.

Οι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεών μιας ρύθμισης που έχουν, ή για τη μη πληρωμής της ώστε να τακτοποιήσουν την επόμενη. Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μια δόση το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα, τότε θα λαμβάνει μήνυμα στο κινητό του όχι μόνο για τη δόση που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα, αλλά και για τις κυρώσεις που αυτό συνεπάγεται.