ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χτύπημα» Χατζηδάκη στο TikTok: «Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια»

«Χτύπημα» Χατζηδάκη στο TikTok: «Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια»
EUROKINISSI.

Η δημοσίευση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αναφέρεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέλυσε το σχέδιο για τη φοροδιαφυγή που θα εφαρμοσθεί το τρέχον έτος από την κυβέρνηση, σε σημερινή (04/02) ανάρτηση στο TikTok.

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπορεί να επιτύχει πολλά περισσότερα από ελέγχους σε δεξιώσεις γάμου και βαφτίσια», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ, σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS σημείωσε ότι «μόνο τα παγκάρια των εκκλησιών θα μείνουν απ’ έξω».

Αναλυτικά ο Υπουργός Οικονομικών έγραψε:

«Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια! Ούτε έχει “Ράμπο” που κυνηγάνε αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή, στο Instagram και στο Tiktok! Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη φοροδιαφυγή και θα το εφαρμόσουμε φέτος, το 2024:

  • Επεκτείνονται τα POS σχεδόν παντού.
  • Διασυνδέονται οι ταμειακές μηχανές με τα POS στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Αξιοποιούνται νέα, ψηφιακά εργαλεία παντού: το Mydata, ψηφιακό πελατολόγιο, ψηφιακό δελτίο αποστολής και ηλεκτρονική τιμολόγηση οριζόντια.
  • Εφαρμόζεται ήδη η απαγόρευση χρήσης μετρητών κατά την αγοραπωλησία ακινήτων.
  • Ψηφίσαμε ήδη και ξεκινάμε να εφαρμόζουμε την πιο αυστηρή ρύθμιση που πέρασε ποτέ για το λαθρεμπόριο των καυσίμων.

Ύστερα από πολλά χρόνια, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος θα πληρώσει μεσοσταθμικά λιγότερους φόρους από ό,τι ο ελεύθερος επαγγελματίας. Οι πόροι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής ήδη πάνε στην ενίσχυση της κοινωνικής μας πολιτικής!

(Στο παρασκήνιο) Επεκτείνονται τα POS σχεδόν παντού. Μόνο τα παγκάρια των εκκλησιών θα μείνουν απ’ έξω. Να το πω για τα παγκάρια των εκκλησιών ή να μην το πω;

Σχετικές ειδήσεις