ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η δεύτερη δόση - Ποιους αφορά

Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η δεύτερη δόση - Ποιους αφορά

Έρχεται η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα γίνει η νέα, δεύτερη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που αφορά σε όσους έκαναν αίτηση τον Δεκέμβριο στην πλατφόρμα myΘέρμανση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το επίδομα καλύπτει το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Θα ακολουθήσει μία ακόμη πληρωμή στους δικαιούχους έως τις 30 Απριλίου 2024. Η πληρωμή αυτή θα αφορά το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρησης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024 από τους δικαιούχους που επιθυμούν να πληρωθούν το επίδομα θέρμανσης.

Ποια καύσιμα καλύπτει το επίδομα θέρμανσης

Τα καύσιμα που συμμετέχουν στο επίδομα θέρμανσης είναι:

  • Το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης,
  • το φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη),
  • το φυσικό αέριο,
  • το υγραέριο,
  • τα καυσόξυλα,
  • η βιομάζα (πέλετ) και η θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως και την 31η Μαρτίου 2024. Για το πετρέλαιο θέρμανσης οι αγορές πρέπει να έχουν γίνει από την 13η Οκτωβρίου 2023, ημερομηνία που ξεκίνησε η διάθεση του καυσίμου στις αγορές. Για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2023 έως και την 31η Μαρτίου 2024.

Τι ισχύει σε φυσικό αέριο και τηλεθέρμανση

Διευκρινίζεται ότι ειδικά για το φυσικό αέριο και για την τηλεθέρμανση, προϋπόθεση αποτελεί η καταχώρηση μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024, με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού έως 30/06/2024. Το αντίστοιχο ποσό του επιδόματος θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024.

Επίσης, για όσους έλαβαν πέρυσι διπλάσιο επίδομα θέρμανσης, θα πάρουν ως προκαταβολή στο ήμισυ του συνολικού καταβληθέντος επιδόματος.