ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Σημαντικές μειώσεις τον Μάρτιο

Λογαριασμοί ρεύματος: Σημαντικές μειώσεις τον Μάρτιο
Pixabay

Αναλυτικά οι τιμές των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής οι τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στα «πράσινα» τιμολόγια, οι οποίες σημειώνουν σημαντικές μειώσεις.

Οι μειώσεις είναι απόρροια της υποχώρησης των διεθνών τιμών και των τιμών που διαμορφώνονται στο Χρηματιστήριο ενέργειας αλλά και του ανταγωνισμού που αναπτύχθηκε μεταξύ των εταιρειών σε συνέχεια της θέσπισης του ειδικού (πράσινου) και των λοιπών κατηγοριών τιμολογίων. Ενδεικτικά η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας το Φεβρουάριο ήταν 73,61 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 93,92 ευρώ τον Ιανουάριο.

Ειδικά στο πράσινο τιμολόγιο, οι εταιρείες προσπαθούν να δώσουν την καλύτερη τιμή τους καθώς προβάλλεται πολύ και αυξάνει την ανταγωνιστικότητά τους.

Το τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ

Ο κυριότερος πάροχος της αγοράς, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε χαμηλότερες χρεώσεις για το πράσινο τιμολόγιο (Γ1/Γ1Ν Οικιακό) του Μαρτίου σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, η τιμή της πέφτει πιο κάτω από 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Συγκεκριμένα η τελική τιμή (με την έκπτωση να παραμένει στο 10%) για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται στα 10,82 λεπτά/κιλοβατώρα (από 12,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο) για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 11,9 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 13,76 σεντς τον Φεβρουάριο). Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 10,32 σεντς ανά κιλοβατώρα).

Πτώση όμως σημείωσε και η τιμή στο κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (MyHome4all) καθώς έπεσε στα 9,8 σεντς (από 12,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο) για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες.

Το τιμολόγιο ρεύματος της Protergia

Από την πλευρά της, η Protergia έδωσε χαμηλότερες τιμές στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο οικιακού ρεύματος του Μαρτίου, ανακοινώνοντας τελική τιμή προμήθειας στα 10,77 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 17,76 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 14 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και 22 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας για τον Φεβρουάριο).

Αναφορικά με το κίτρινο τιμολόγιο, η Protergia έδωσε αρκετά χαμηλότερη τιμή, καθώς η χρέωση προμήθειας έπεσε στα 10,68 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 12,98 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο).

Το τιμολόγιο ρεύματος της NRG

Στα 11,50 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα προσγειώθηκε και η τιμή της NRG για τον Μάρτιο από 12,45 λεπτά/κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή αυξάνεται στα 19 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,453 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο).

Τα τιμολόγια ρεύματος των υπολοίπων εταιρειών

Ακολουθούν οι εκπτώσεις στα τιμολόγια ρεύματος των υπολοίπων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Μάρτιο.

  • ΕΛΙΝ: 8 λεπτά/κιλοβατώρα από 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο.
  • Εlpedison: 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,7 λεπτά για τις υπόλοιπες.
  • ΗΡΩΝ: 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 15% από τα 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα που είχε το πράσινο τιμολόγιό της το Φεβρουάριο.
  • Volton: 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 12,48 λεπτά που ήταν τον Φεβρουάριο.
  • Ζενίθ: 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.
  • Volterra: 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα.

Σχετικές ειδήσεις