ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΟΚ με τα ενεχυροδανειστήρια στο Βόλο (video)

ΣΟΚ με τα ενεχυροδανειστήρια στο Βόλο (video)

Μετά το «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή», έρχεται το «όπου «χτυπάει» κρίση και κλείνει ένα μαγαζί, ανοίγει ένα ενεχυροδανειστήριο»!

Αυξάνονται και πληθύνονται τα ενεχυροδανειστήρια που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία και δει στην Μαγνησία και φυσικά η συγκεκριμένη αναφορά αφορά τα νόμιμα ενεχυροδανειστήρια, καθώς τέτοιου είδους συναλλαγές, παράνομα, γίνονταν πάντα και παντού, με ραγδαία αύξηση καταγραφής παράνομων περιστατικών, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, που η κρίση έχει δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

To e-Volos.gr βρέθηκε σε ενεχυροδανειστήρια του Βόλου, ήρθε όμως και σε επαφή με ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Οι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων σε ολόκληρη την Θεσσαλία, επισήμαναν πως τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα το τελευταίο εξάμηνο, η κίνηση στις επιχειρήσεις τους έχει αυξηθεί κατά 50% με 60%.

Τονίστηκε από πλευράς τους, πως παλιότερα το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών τους ήταν ηλικιωμένοι ή άνθρωποι της μέσης ηλικίας, ενώ τα τελευταία χρόνια στρέφονται προς τα ενεχυροδανειστήρια, άνθρωποι όλων των ηλικιών κυρίως όμως, άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 30 μέχρι και 45 χρόνων.

Παλιότερα, σύμφωνα πάντα με τους ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, οι πελάτες τους επισκέπτονταν, κυρίως για να ανανεώσουν τα κοσμήματα τους και όχι τόσο γιατί είχαν άμεσα την ανάγκη του ρευστού, ωστόσο από τη μέρα που ξέσπασε η κρίση, διαφαίνεται στο 95% των πελατών η ανάγκη για ρευστό.

Οι ιστορίες που διηγήθηκαν στο e-Volos.gr οι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων στην Θεσσαλία σοκάρουν!