ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Το επιτόκιο Libor «καίει» την Barclays

ΗΠΑ: Το επιτόκιο Libor «καίει» την Barclays

«Την ποινική δίωξη στην υπόθεση με τη χειραγώγηση του (διατραπεζικού επιτόκιου) Libor», προετοιμάζει η αμερικανική ομοσπονδιακή δικαιοσύνη, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times»

«Καταρτίζονται φάκελοι, με κατηγορητήρια για αριθμό τραπεζών, αλλά και συγκεκριμένων στελεχών τους, ιδίως με επιβαρυντικά στοιχεία για χρηματιστές της βρετανικής Barclays» τονίζεται σχετικώς, με την επίκληση «κυβερνητικών πηγών». «Η δίωξη κατά τουλάχιστον 1 τράπεζας θα είναι γεγονός, έως ότου να λήξει το τρέχον έτος», προστίθεται.

Η Deutsche Bank, η οποία επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση, έχει προτείνει στις ελβετικές αρχές, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να «συνεργαστεί πλήρως» στο πλαίσιο της έρευνας για την χειραγώγηση του Libor, γράφει το τελευταίο τεύχος του περιοδικού 'Der Spiegel'.

Ειδικά έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ίδια γερμανική τράπεζα θα επιδιώξει να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων που απολαμβάνει ο «μεταμελημένος μάρτυρας», διευκρινίζει η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι «σε ΗΠΑ και Βρετανία κάτι ανάλογο δεν μπορεί πλέον να γίνει».

«Επικρατεί νευρικότητα, γιαυτό το θέμα, στους κόλπους της Deutsche Bank», δήλωσε ανώνυμα στο ίδιο περιοδικό μία πηγή από το «στενό περιβάλλον της τράπεζας» αυτής.