ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά χρήματα στους Έλληνες

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά χρήματα στους Έλληνες

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην Ελλάδα εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Österreich ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

«Οι Έλληνες πρέπει να σεβαστούν απαρέγκλιτα τους όρους που διαπραγματεύθηκαν με την ΕΕ και να δεσμευτούν ότι η χώρα μας θα λάβει περισσότερα χρήματα μόνον εάν πραγματικά παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνημένη οδό των μεταρρυθμίσεων, χωρίς παρατάσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αυστριακός υπουργός.

Την ίδια ώρα οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν καλούν την κυβέρνηση Σαμαρά να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Σπίντελεγκερ, επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία συμμετέχουν και οι Σοσιαλδημοκράτες, υιοθετεί μια όλο και πιο σκληρή γραμμή έναντι των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ελλείμματα και τα χρέη τους, τη στιγμή που οι αυστριακές δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών διαθέσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.