ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Πρόγραμμα στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων

Eurobank: Πρόγραμμα στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη και την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία, παρουσίασε σήμερα η Eurobank.

Στόχος της τράπεζας αποτελεί η στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να μπορέσει με επιτυχία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και των διεθνών αγορών.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ν. Καραμούζης τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό του δυναμικού επιχειρηματία και της υγιούς, βιώσιμης επιχείρησης που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες παραμένουν συνεπείς και ικανοί να ανταγωνίζονται διεθνώς».

Το πρόγραμμα αρθρώνεται γύρω από τέσσερις άξονες πρωτοβουλιών, για την παροχή σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών για όλο το φάσμα των αναγκών της δυναμικής, υγιούς και βιώσιμης ελληνικής επιχείρησης.

Πρώτον, η τράπεζα προσφέρει στις επιχειρήσεις / πελάτες της μία δέσμη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία στοχεύουν να στηρίξουν την οικονομική εξωστρέφεια των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων που ενώ δοκιμάζονται από το σημερινό οικονομικό περιβάλλον, μπορούν και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και προοπτικές συμβάλλοντας στο δυναμικό παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Δεύτερον, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς, το Exportgate.gr, μία νέα ηλεκτρονική πύλη διεθνούς δικτύωσης των ελληνικών επιχειρήσεων για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες διεθνείς αγορές.

Τρίτον, οργανώνεται το τέταρτο κατά σειρά Go International (πρόγραμμα προώθησης και προβολής των ελληνικών εξαγωγών στο εξωτερικό) στη Μόσχα, την άνοιξη του 2013, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, προετοιμάζεται για το φθινόπωρο του 2013 μια νέα πρωτοβουλία, την οργάνωση διήμερης συνάντησης στην Αθήνα των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Διανομέων Χονδρικού Εμπορίου (Wholesale Distributors) σε τρόφιμα και ποτά καθώς και των μεγάλων Ευρωπαϊκών αλυσίδων τροφίμων με μεσαίες και μικρές κυρίως ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, προσφέροντας στους τελευταίους τη δυνατότητα εμπορικής επαφής και προβολής των προϊόντων μας, που δύσκολα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αυτοτελώς.

Τέταρτον, χτίζονται γέφυρες επαφής ανάμεσα στη δυναμική επιχειρηματικότητα, τον τραπεζικό τομέα και την καινοτόμα επιστημονική δραστηριότητα.

Τέλος, η Eurobank ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη λειτουργίας, στις αρχές Δεκεμβρίου, διαδικτυακής πύλης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση εξαγωγικών επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή, αρχικώς, περίπου 500 επιχειρήσεων.