ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. ο Τ. Αράπογλου

Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. ο Τ. Αράπογλου

To διορισμό των κ.κ. Τάκη Αράπογλου, Τάκη Ταουσιάνη και Πανίκου Πούρου ως μη εκτελεστικών και ανεξαρτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου στη συνεδρίασή του στις 2 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διορισμός θα αποκτήσει ισχύ με την σχετική έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ο κ. Αράπογλου είναι Διευθύνων Σύμβουλος των τραπεζικών δραστηριοτήτων της επενδυτικής τράπεζας EFG Hermes και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFG Hermes Holdings.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και του Ομίλου Ιονικής Τράπεζας. Εργάστηκε επίσης σε διευθυντικές θέσεις στη Citicorp Investment Bank, τη Chase Investment Bank, την American Express Bank Ltd καθώς και σε διάφορους οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Ταουσιάνης, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ομίλου HSBC Κύπρου και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και είναι μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων οργανισμών. Ο κ. Πούρος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Δ/νση Ευρωπαϊκής Ένωσης). Υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων οργανισμών και ιδρυμάτων.

Με το διορισμό των κ.κ. Τάκη Αράπογλου, Τάκη Ταουσιάνη και Πανίκου Πούρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ενισχύεται περαιτέρω με μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μέλη.