ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ-HELEXPO: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη CeBIT 2013

ΔΕΘ-HELEXPO: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη CeBIT 2013

Σημαντική προσέλευση και δεκάδες επιχειρηματικές συναντήσεις για τις ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας στη CeBIT 2013, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, είναι οι πρώτοι καρποί της ελληνικής παρουσίας στη μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής διεθνώς, που ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 του μηνός στο Ανόβερο.

Είκοσι επιχειρήσεις και σύνδεσμοι του κλάδου, μαζί με δέκα κρατικούς οργανισμούς, δίνουν δυναμικό «παρών», εκπροσωπώντας την πολλά υποσχόμενη ελληνική βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με την οργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, τον συντονισμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και τη στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η πρώτη παρουσία της χώρας μας στη CeBIT μετά από δύο δεκαετίες κρίνεται μέχρι στιγμής ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς το πεδίο για επαφές, συνεργασίες και άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πληροφορικής στον κόσμο είναι ευρύ. Σε ένα περίπτερο 200 τ.μ. στην καρδιά της CeBIT -η οποία φιλοξενεί κολοσσούς, όπως η IBM, η Microsoft, η INTEL και η SAP, και προσελκύει καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες- οι ελληνικές επιχειρήσεις βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της μέχρι σήμερα παρουσίας είναι ο πολυεθνικός χαρακτήρας των επαφών που πραγματοποιούν οι ελληνικές εταιρείες, με συνομιλητές από την Κίνα και την Ινδία, μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία.

Σημαντική είναι η εκπροσώπηση της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό περίπτερο, τόσο μέσω της παρουσίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και της Τεχνόπολης όσο και μεμονωμένων εταιρειών, όπως η MLS Πληροφορική, η Cardisoft, η Volte-Tel Communications και η B.OPEN.

«Η παρουσία μας στη CeBIT 2013, όπου αυτές τις ημέρες χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας πληροφορικής και 'τρέχουν' σε πραγματικό χρόνο οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο αποτελεί ευτυχή συγκυρία σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία αναζητά διεξόδους από την κρίση» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, κ. Τάσος Τζήκας, που βρίσκεται στο Ανόβερο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η συμμετοχή στην CeBIT 2013 σηματοδοτεί το νέο προσανατολισμό της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα ο ενοποιημένος εθνικός εκθεσιακός φορέας.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί, να μεταδοθεί ή να αναρτηθεί.