ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Το δημοσιονομικό πλεόνασμα ενός έτους δεν αρκεί

Eurobank: Το δημοσιονομικό πλεόνασμα ενός έτους δεν αρκεί

«Η απόφαση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδας καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα σήμερα».

«Όπως προκύπτει άλλωστε και από την ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΑ, η μεταφορά γίνεται κυρίως για να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα διευκολύνουν την πρόσβαση της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και τη δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών», αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

«Η δυσκολία πρόσβασης των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές κεφαλαίων είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης και ξεκίνησε το 2010 ως αποτέλεσμα των δημοσιονομικών ανισορροπιών των προηγούμενων ετών αλλά και των χρόνιων προβλημάτων ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Η εξασφάλιση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη φάση της δημοσιονομικής σταθερότητας, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της τράπεζας, εκτιμώντας ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα ενός έτους δεν αρκεί, αλλά είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η διατηρησιμότητά του και στο μέλλον».