ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Το δημοσιονομικό κενό του 2014 δεν είναι 2,9 δισ. ευρώ

Κομισιόν: Το δημοσιονομικό κενό του 2014 δεν είναι 2,9 δισ. ευρώ

Στη διάψευση των πληροφοριών και των εκτιμήσεων ότι το δημοσιονομικό κενό του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2014 ανέρχεται σε 2,9 δισ. ευρώ, προχώρησε τη Δευτέρα η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο' Κόνορ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου ύψους κενού στο ελληνικό πρόγραμμα, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες πως υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας θα ξεκινήσει την Τρίτη.
Ο Σάιμον Ο' Κόνορ επιβεβαώσε την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, δεδομένου ότι οι ελληνικές Αρχές έστειλαν όλες τις πληροφορίες τις οποίες ανέμενε η Κομισιόν,

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι πληροφορίες που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή αφορούσαν δημοσιονομικά ζητήματα και συγκεκριμένα το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τους όρους του ελληνικού προγράμματος.

Όπως είπε ο κ. Ο' Κόνορ, η Κομισιόν ανέμενε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. «Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τρόικα και τρομοκρατία προκαλούν αναταράξεις στο Μαξίμου

Στην Αθήνα η τρόικα

Οι εκβιασμοί των δανειστών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια