ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΛΠΕ: Ικανοποίηση για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

ΣΕΛΠΕ: Ικανοποίηση για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Την καλύτερη απάντηση στις «Κασσάνδρες» που προβάλλουν ισχυρές αντιστάσεις στο καινούργιο και προοιωνίζονται καταστροφή της αγοράς και του εμπορικού κόσμου, έδωσαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Αντώνη Μακρή, τα αποτελέσματα από την πρώτη Κυριακή προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στις 3 Νοεμβρίου.

Η αγορά διέψευσε περίτρανα τις «Κασσάνδρες», καθώς η πρώτη αποτίμηση μιλάει για μεσοσταθμική αύξηση του τζίρου των καταστημάτων από 30% έως 100% συγκρινόμενα με στοιχεία της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, οι επιχειρηματίες αναθάρρησαν από την εμπορική κίνηση ξέφυγαν από την κατήφεια των ημερών και με απόλυτη συνέπεια ανταποκρίθηκαν στις πρόσθετες εργοδοτικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους.

Το κράτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΛΠΕ, θα εισπράξει τους αναλογούντες φόρους έτσι ώστε να λειτουργήσει το δίκτυ κοινωνικής προστασίας στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Μακρής, τα επεισόδια παρακώλυσης του νέου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές υπήρξαν μεμονωμένα και από συγκεκριμένους κύκλους αντίδρασης που μάχονται την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αγοράς επιχειρούν δε να υπονομεύσουν την πρωτοβουλία αυτή της αγοράς και της πολιτείας.

«Το ουσιαστικότερο όλων είναι ότι το κλίμα αισιοδοξίας που κυριάρχησε στην αγορά γέννησε προσδοκίες και μας συμπαρέσυρε σε θετικές σκέψεις. Αυτό το κλίμα έχουν ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πραγματική οικονομία καταναλωτές, επιχειρήσεις και ελληνική πολιτεία» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ.