ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eλληνική Προεδρία-Προτεραιότητα η ανταγωνιστικότητα των Βιομηχανιών

Eλληνική Προεδρία-Προτεραιότητα η ανταγωνιστικότητα των Βιομηχανιών

Η ελληνική Προεδρία, προγραμματίζει διασκέψεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας των Ενεργοβόρων Βιομηχανιών της Ευρώπης στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του. Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου ήταν η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας, η οποία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας. Με πρωτοβουλία της ελληνικής Προεδρίας στην ημερήσια διάταξη συμπεριλήφθηκε και το θέμα των επιπτώσεων της αύξησης του κόστους της ενέργειας.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ο υπουργός δήλωσε: «Είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτίμησε την Ευρωπαϊκή βιομηχανία. Τώρα πληρώνουμε το κόστος ως προς την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Προφανώς η ελληνική Προεδρία δεν μπορεί να κάνει θαύματα μέσα σε έξι μήνες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να θέσουμε τις βάσεις ώστε η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα προκύψει μετά τις Eυρωεκλογές να φέρει συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις. Αυτές πρέπει να έχουν προστιθέμενη αξία για την ευρωπαϊκή βιομηχανία και να επιλύουν προβλήματα όπως αυτό των υψηλών τιμών ενέργειας».

viomixania

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου θα τροφοδοτήσει τον διάλογο για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας που θα διεξαχθεί κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 20 και 21 Μαρτίου. Επιπλέον, η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα είναι το αντικείμενο και του επόμενου Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, αλλά και του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες και την Αθήνα, αντίστοιχα, τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης:

Με εκπροσώπους 11 βιομηχανικών κλάδων συναντάται αύριο ο Χατζηδάκης