ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί θέλουν να «βάλουν» χέρι στην Εθνική Τράπεζα

Οι Γερμανοί θέλουν να «βάλουν» χέρι στην Εθνική Τράπεζα

-Το βρώμικο παιχνίδι του Βερολίνου και των δανειστών με τις ελληνικές τράπεζες.

-Οι Γερμανοί ματαίωσαν τη συγχώνευση Εθνικής-Εurobank γιατί δεν ήθελαν μια πανίσχυρη τράπεζα.

Το newsbomb, από τις 21 Ιανουαρίου, είχε αποκαλύψει όλα όσα συμβαίνουν σήμερα με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης τους.

Στο αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ, είχαμε προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια όλα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες.

Τα αποτελέσματα των stress tests ανακοινώθηκαν μετά από ένα οργιώδες παρασκήνιο με την τρόικα όμως να παίζει το δικό της παιχνίδι και να τα αμφισβητεί, θεωρώντας ότι οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης είναι μεγαλύτερες.

Οι δανειστές, πίσω από τις κλειστές πόρτες, θεωρούν δεδομένα τα προβλήματα που θα ανακύψουν στις ελληνικές τράπεζες στο άμεσο μέλλον.

Οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει, αντίθετα εκτιμούν ότι η κρίση και η συρρίκνωση της οικονομίας δεν πρόκειται να ανακοπούν και αυτό θα έχει δύο συνέπειες:

α. Την μείωση των καταθέσεων, ιδιαίτερα μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που αναμένεται να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και να αμφισβητήσει την ακολουθούμενη πολιτική.

β. Την αύξηση των ''κόκκινων δανείων'', εξ αιτίας της αδυναμίας των δανειοληπτών να τα εξυπηρετούν.

Με πολύ απλά λόγια, μας αναγκάζουν να εφαρμόζουμε μια πολιτική που μας οδηγεί σε αργό θάνατο και παράλληλα ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Στις 21 Ιανουαρίου είχαμε αποκαλύψει τον ένα τους στόχο: Να δημιουργήσουν μια ''τεχνητή κρίση'' σχετικά με τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και να επιβάλουν ένα νέο μνημόνιο στη χώρα.

Σήμερα το Newsbomb προχωρά σε μία ακόμα μεγάλη αποκάλυψη: Ο στόχος των Γερμανών τραπεζιτών αλλά και του κ. Σόιμπλε είναι να πάρουν την Εθνική Τράπεζα.

dd

Τη θεωρούν «μαγαζί-γωνία» και καίριο μέσο ελέγχου της οικονομίας της χώρας αλλά και μέσο διείσδυσης στις οικονομίες των χωρών της Βαλκανικής. Άλλωστε η Εθνική Τράπεζα, την περίοδο της διοίκησης του κ. Αράπογλου επί κυβέρνησης Καραμανλή, είχε προχωρήσει σε σημαντικές εξαγορές σε Τουρκία και Ρουμανία, αποκτώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό και είναι κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο.

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι βέβαιο ότι έχει ταυτόσημες απόψεις με τον κ. Στουρνάρα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να έβαλε βέτο στο νομοσχέδιο που ετοιμαζόταν να φέρει ο κ. Στουρνάρας για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, αλλά είναι βέβαιο ότι οι δανειστές επανέρχονται πιο πιεστικοί από ποτέ.

Είναι ικανοί ακόμα και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, προκειμένου να πάρουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους την Εθνική Τράπεζα.

Το νομοσχέδιο που είχε έτοιμο να καταθέσει ο κ. Στουρνάρας οδηγούσε στην ιδιωτικοποίηση των τραπεζών με εξευτελιστικούς και χαριστικούς όρους σε σχέση με την τιμή των μετοχών και συγκριτικά πάντα με την τιμή των μετοχών που είχε συμφωνηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση.

Ο κ. Σαμαράς φοβήθηκε τις αντιδράσεις αλλά και τις απειλές του Σύριζα για ειδικό δικαστήριο και άναψε ''κόκκινο'' στο νομοσχέδιο που είχε και την έγκριση του Βερολίνου, το οποίο μάλιστα έβαλε και την τρόικα να απαιτεί την άμεση ψήφιση του, Με αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσαν να είχαν βάλει στο χέρι την Εθνική Τράπεζα αλλά και τις άλλες συστημικές τράπεζες.

Οι Γερμανοί είχαν ματαιώσει και τη συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank αφού δεν ήθελαν με τίποτα μια πανίσχυρη τράπεζα που θα δέσποζε στην ευρύτερη περιοχή και θα ήταν απίθανο να την ελέγξουν ή να την στραγγαλίσουν οικονομικά και επιχειρηματικά.

Φαίνεται ότι επανέρχονται χρησιμοποιώντας, αυτή τη φορά, τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης και στόχο την Εθνική.

Δείχνουν αποφασισμένοι για όλα και το ζητούμενο είναι αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής αλλά και του κινδύνου να φύγει η Εθνική Τράπεζα από τα ελληνικά χέρια.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα δυνατά «χαρτιά» στα χέρια των δανειστών

Το «ύπουλο» σχέδιο της τρόικας για να οδηγηθούμε σε νέο Μνημόνιο

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα – Όλα τα θέματα ανοιχτά

Χάσμα αγεφύρωτο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας

Έρχεται το 3ο Μνημόνιο

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν κυβέρνηση και τρόικα

Τρόικα: Μην αγγίξετε το «μαξιλάρι ασφαλείας» των τραπεζών!

Ρoή Ειδήσεων