ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν κυβέρνηση και τρόικα

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν κυβέρνηση και τρόικα

Η κυβέρνηση στέλνει και ξαναστέλνει τα αναλυτικά στοιχεία για το νέο πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων, αλλά οι δανειστές τα επιστρέφουν πίσω με τη σημείωση «ανεπαρκή».

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το «κρυφτούλι» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και ο άλυτος γρίφος για το πότε οι δανειστές θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα για την διαπραγμάτευση.

Το σκηνικό δεν είναι άγνωστο και οι τροϊκανοί αρέσκονται σε αυτό το παιχνίδι το οποίο θυμίζει «πολιτικά μαγειρέματα» του παρελθόντος.

Η καθυστέρηση της αξιολόγησης και το πηγαινέλα της τρόικας επί 4 μήνες έχουν προκαλέσει την απορία ακόμη και των ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί οι δανειστές δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα.

STOURNARAS TROIKA

Η κυβέρνηση από την πλευρά της στέλνει και ξαναστέλνει τα αναλυτικά στοιχεία που της ζητούνται από την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων, αλλά οι δανειστές τα επιστρέφουν πίσω με τη σημείωση «ανεπαρκή», αποφεύγοντας παράλληλα να δεσμευτούν για την ημερομηνία επανόδου στην Αθήνα.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως οι τροϊκανοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα πριν το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου, με τον Γ. Στουρνάρα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν όλοι μαζί από τις Βρυξέλλες την επομένη του Eurogroup.

Ο «τσάρος» επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους και επισημαίνει πως η χώρα μας ίσως να μην επιθυμεί την γρήγορη επιστροφή της τρόικας καθώς “κανείς δεν θέλει αυτή τη χρονική στιγμή ένα νέο διαπραγματευτικό θρίλερ και νέα ρήξη με τους δανειστές.

Πηγές του υπουργείου οικονομικών τονίζουν άλλωστε πως το σημαντικό δεν είναι να επιστρέψουν οι δανειστές αλλά να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να βρεθεί η «χρυσή τομή» για το «αγκάθι» του δημοσιονομικού κενού.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση ετοιμάζει παροχές με το βλέμμα στις κάλπες

Έρχεται το 3ο Μνημόνιο

Τσίπρας: Το «success story» σημαίνει τρίτο μνημόνιο

Νέο θρίλερ με την έλευση της τρόικας - Ζητεί νέα μέτρα

Δύσπιστη η Τρόικα - Στριμώχνει την κυβέρνηση για την ταμειακή «τρύπα»

Χρηματοδοτικό «κενό» 14. δισ. βλέπει η τρόικα και ζητά νέα μέτρα