ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΡΙ ΚΡΙ: Επενδύσεις 20 εκατ. € στο γιαούρτι

ΚΡΙ ΚΡΙ: Επενδύσεις 20 εκατ. € στο γιαούρτι

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι προχωρά σε υλοποίηση επενδύσεων 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία μίας νέας, υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, μετά από το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της, το Δεκέμβριο του 2013.

Η επένδυση της Κρι Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους.

Για το έργο αυτό, κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρίας καθώς και μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014.

Στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς ενώ έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκανικές χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).

546456456

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Τσινάβος της Κρι Κρι δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την εγχώρια οικονομία, η Κρι Κρι στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς από τους οποίους προμηθεύεται το σύνολο του νωπού γάλακτος που είναι απαραίτητο για την παρασκευή των γιαουρτιών της. Συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία του Νομού Σερρών και παράλληλα συνδράμει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας δίνοντας δυναμικό παρόν στην αγορά με τα προϊόντα της, προσφέροντας 100% ελληνικής προέλευσης προϊόντα με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και ξεχωριστή ποιότητα, χρησιμοποιώντας πάντοτε εκλεκτές πρώτες ύλες».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων