ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Η Αττική χρειάζεται μία επιχειρηματική αναγέννηση

Μίχαλος: Η Αττική χρειάζεται μία επιχειρηματική αναγέννηση

«Η Αττική χρειάζεται σήμερα μια επιχειρηματική αναγέννηση με παρεμβάσεις που δημιουργούν κίνητρα για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και για την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισοδήματα και ευκαιρίες για τον τοπικό πληθυσμό».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κ. Μίχαλος στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού.
Ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, με συνεργασία, συνένωση δυνάμεων και αξιοποίηση όλων των παραγωγικών φορέων ενώ το επιμελητήριο στοχεύει στο να διασφαλιστεί ότι το νέο ΕΣΠΑ δεν θα λειτουργήσει στη λογική του «μοιράζουμε χρήματα» όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αλλά ότι θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, όχι μόνο για την Αττική αλλά και για κάθε περιφέρεια της χώρας, με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία.

032ace03767e39121a4120d83d485a34 XL

Επίσης, ένα θέμα το οποίο θεωρούν τα επιμελητήρια σημαντικό, αφορά την αύξηση της κινητικότητας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και γενικότερα, τη διευκόλυνση της πρόσβασης στις συνοικίες και στις κατά τόπους περιφερειακές αγορές με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στάθμευσης, αλλά και με άλλες δράσεις που διευκολύνουν την ανάπτυξη επενδύσεων πλησίον των σταθμών του Μετρό. Εξίσου, σημαντικό θέμα είναι για την επιχειρηματική κοινότητα και η διαχείριση απορριμμάτων, για την οποία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα η Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης:

Μίχαλος: Να μην καταργηθεί η εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια