ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters:Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα

Reuters:Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα

Σε χαμηλό επίπεδο τετραετίας, υποχώρησαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στο μήνυμα...ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να ξεκινήσει εφέτος αγορές στοιχείων ενεργητικού για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,12%. Την περασμένη εβδομάδα, η απόδοση των τίτλων αυτών μειώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης (μισή ποσοστιαία μονάδα), καθώς η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας την επιστροφή της χώρας στην αγορά.

Οι επενδυτές αγνόησαν την αναβολή της ανακοίνωσης από τον οίκο Moody's, ο οποίος αναμενόταν την Παρασκευή να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας. Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς ανέμεναν από τον Moody's να αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο κατά δύο βαθμίδες από την κατηγορία Caa3, η οποία είναι εννέα βαθμίδες χαμηλότερα από την κατηγορία της επενδυτικής διαβάθμισης. Οι οίκοι Standard & Poor's και Fitch κατατάσσουν την Ελλάδα έξι βαθμίδες χαμηλότερα από την κατηγορία της επενδυτικής διαβάθμισης.

Η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα παρέμεινε άθικτη σε μία σε γενικές γραμμές ανοδική αγορά, καθώς ένα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας την Παρασκευή ενίσχυσε την πιθανότητα νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ με την αγορά ομολόγων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης είχαν ως επί το πλείστον πτωτική τάση και οι 10ετείς ιταλικοί τίτλοι σημείωσαν χαμηλό επίπεδο- ρεκόρ 3,15%, λόγω των εκτιμήσεων για μία πιθανή πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ρoή Ειδήσεων