Ένας ελληνικός φούρνος στο Σουδάν

Newsroom Newsroom

Ένας ελληνικός φούρνος στο Σουδάν

Όταν η Μαύρη Ήπειρος ανακάλυψε τις ελληνικές λιχουδιές.

Ο ελληνικής καταγωγής Manoli Cucinkas έφυγε από την Αθήνα για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αφρική, μια αναπτυσσόμενη αγορά. Προερχόμενος από μια οικογένειά που διατηρούσε για πολλά χρόνια στην Αθήνα το δικό της φούρνο, ασχολήθηκε από μικρός με την παραγωγή ψωμιού και γλυκών και αποφάσισε να συνεχίσει το εν λόγω επάγγελμα και εκτός συνόρων. Η αρτοποιία και η ζαχαροπλαστική για την οικογένεια Cucinka αποτελεί άλλωστε μια ενασχόληση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά για περισσότερα από 400 χρόνια.

Σύμφωνα με το fortunegreece η επιλογή δραστηριοποίησης στο Σουδάν έγινε με κριτήριο το γεγονός ότι πρόκειται για μια χώρα πλούσια με πολλές επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και με καλύτερο πολιτικό κλίμα από τις υπόλοιπες χώρες της Αφρικής. Το μεγάλο βήμα έγινε σχετικά πρόσφατα. Από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής έχουν την πολυτέλεια και την τύχη να γεύονται καθημερινά τις ελληνικές λιχουδιές. Τον πρώτο καιρό ο Μανώλης δούλεψε με μηχανήματα που έφερε από την Ελλάδα και καθώς η παραγωγή αυξανόταν αγόρασε στη συνέχεια κι άλλο εξοπλισμό.

Η δημοκρατία του Σουδάν είναι ανεξάρτητο κράτος της Ανατολικής Αφρικής. Εκτείνεται στο ανατολικό τμήμα της γεωγραφικής περιοχής του Σουδάν και είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος χώρα της Αφρικής, με τη γεωργία να αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της.
Σήμερα στο Σουδάν ζουν περίπου 200 Έλληνες.

Διαβάστε επίσης:

Κρόκος: Ο ελληνικός χρυσός

Ένας ελληνικός φούρνος στο Σουδάν
01
Ένας ελληνικός φούρνος στο Σουδάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved