ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,3% για το λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,3% για το λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο

Ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο για κατά τον μήνα Απρίλιο σε ποσοστό 7,3%, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στα καταστήματα ένδυσης - υπόδησης καθώς και στα καταστήματα με είδη δώρων λόγω της εορτής του Πάσχα. Επίσης καταγράφηκε και αύξηση στις πωλήσεις της βενζίνης για τις μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε αύξηση 7,3% τον Απρίλιο 2014 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 7,5%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 3,9% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 8,6%.

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε άνοδο του τζίρου στις εξής επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων: Ένδυση- υπόδηση (16,2%), βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (10%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (9,8%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (8%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,7%) και πολυκαταστήματα (2,2%). Στον αντίποδα, συνεχίστηκε η πτώση των πωλήσεων σε έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (15,7%) και σε φαρμακευτικά- καλλυντικά (5,8%).