ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι είναι οι πέντε που θα διαχειρίζονται τα ελληνικά πετρέλαια

Ποιοι είναι οι πέντε που θα διαχειρίζονται τα ελληνικά πετρέλαια

Ορίστηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (Ε∆ΕΥ ΑΕ), η οποία σύμφωνα με το νόμο θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, θα διοργανώνει τους διαγωνισμούς για τη σύναψη συμβάσεων έρευνας και εκμετάλλευσης, θα αξιολογεί τις αιτήσεις και θα χορηγεί τις άδειες αναζήτησης υδρογονανθράκων.

Επίσης είχαν οριστεί στη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της Ε∆ΕΥ η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια του ΕΜΠ και στη θέση του αντιπροέδρου ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, καθηγητής του ΑΠΘ. Η θητεία ττους είναι πενταετής, µε δυνατότητα ν' ανανεωθεί µία µόνο φορά. Οι αποδοχές θα καθοριστούν µε Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής. Η δαπάνη βαρύνει τον Προϋπολογισµό της Εταιρείας.

Τα πέντε μέλη που ορίστηκαν με την απόφαση του κ. Μανιάτη είναι οι Λ. Γεωργαλάς, γεωλόγος, Σ. Ξενόπουλος, χημικός μηχανικός, Α. Σδούκου, δικηγόρος, Α. Σχετάκης, γεωλόγος και Α. Τζίκα, πολιτικός επιστήμονας.

Πηγη www.newmoney.gr