Γιούνκερ: Πριν από τα Χριστούγεννα το πακέτο των 300 δισ. ευρώ

Γιούνκερ: Πριν από τα Χριστούγεννα το πακέτο των 300 δισ. ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι εάν λάβει σήμερα Τρίτη (22/10/2014) την ψήφο της Ευρωβουλής θα παρουσιάσει το επενδυτικό πακέτο των 300 δισ. ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα, έδωσε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο ο Γιούνκερ δεσμεύθηκε να ακολουθήσει το τρίπτυχο: διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική αξιοπιστία και επενδύσεις.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική αξιοπιστία και οι επενδύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να πάνε χέρι-χέρι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος επικεφαλής της Κομισιόν επεσήμανε πως το επίπεδο των επενδύσεων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 20% από το 2007 και ότι επείγει να γεφυρωθεί το χάσμα. Όπως ανάφερε η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει να συμβεί αυτό.

«Όπως γνωρίζετε, έχω την πρόθεση να παρουσιάσω ένα φιλόδοξο πακέτο 300 δισ. ευρώ που θα αφορά σε επενδύσεις για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Δεν μπορώ τώρα να σας πω όλες τις λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει αυτό το πακέτο. Αν μας δώσετε την υποστήριξή σας σήμερα, θα παρουσιάσουμε το πακέτο πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι μια διαβεβαίωση», είπε ο Γιούνκερ.

Διαβάστε επίσης:

«Πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής η Ελλάδα»