ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόθηκε παράταση για τον ΦΠΑ

Δόθηκε παράταση για τον ΦΠΑ

Παράταση στην υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ μέχρι την 27η Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, στις 27 Φεβρουαρίου 2015, θα γίνει και η συνολική καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

Η παράταση των δηλώσεων ΦΠΑ θεωρήθηκε απαραίτητη λόγω των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στην υποβολή των δηλώσεων λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 όσο και από τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν κατά την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ από τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος.

Το θέμα των αγροτών

Ειδικότερα, για τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος και την υποχρεωτική υποβολή ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, δόθηκαν οι ακόλουθες οδηγίες:

Μετά την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης, ως ετήσια δήλωση θα λαμβάνεται η δήλωση του τελευταίου τριμήνου του 2014.
Όμως κατόπιν αιτημάτων των ομοσπονδιών και των σωματείων των λογιστών, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό αναφορικά με την εφαρμογή των ανωτέρω και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα θα δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλονται κανονικά οι τριμηνιαίες δηλώσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας χωρίς την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής.
Με σκοπό την αποφυγή της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, όλες οι επιβαρύνσεις εκπροθέσμου που τυχόν καταλογιστούν από το σύστημα θα διαγραφούν οίκοθεν με ενέργειες της φορολογικής διοίκησης.