ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kομισιόν: Eλήφθη η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση

Kομισιόν: Eλήφθη η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση

H λίστα με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις έφτασε στα χέρια της Επιτροπής εγκαίρως από την Αθήνα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ

Ο,τι η λίστα παρελήφθη από την Κομισιόν επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο και από τον εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

sxoinas2

"Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης", δήλωνε σχετικά πηγή και "είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς".

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, έλαβε επιστολή με μια πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, προς στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Της επιστολής αυτής, προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της Επιτροπής και των άλλων θεσμών, αναφέρουν πηγές της Κομισιόν.

Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος αυτός είναι επαρκώς περιεκτικός (sufficiently comprehensive) ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης όπως ζητήθηκε από την Ευρωομάδα στην τελευταία συνεδρίασή της. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι περαιτέρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κατατεθεί και να συμφωνηθεί πριν από τα τέλη Απριλίου σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της περασμένης εβδομάδας.

mina

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αποφασιστική και άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.-

Η λίστα αναμένεται να εξεταστεί σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης το απόγευμα της Τρίτης.

Mετά από ένα μαραθώνιο σβήσε γράψε η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα βρεθεί στο τραπέζι το Euroworking Group με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πιερ Μοσκοβισί και του Μάριο Ντράγκι όπου και θα κριθεί.

Αν πάρει το πράσινο φως τότε το απόγευμα,το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης που έχει προγραμματισθεί για τις 16:00 ώρα Ελλάδας θα σημάνει και την εκκίνηση της ουσιαστικής μάχης με τον χρόνο και τις πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις