ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χοντρό παρασκήνιο για τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup της Δευτέρας

Χοντρό παρασκήνιο για τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup της Δευτέρας

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύεις ενόψει του Eurogroup που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα και στο οποίο θα παρουσιαστούν οι πρώτες μεταρρυθμίσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Αντί το θέμα να συζητηθεί στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, προτιμήθηκε η παρασκηνιακή σειρά διαβουλεύσεων, ώστε η μεν ελληνική αντιπροσωπεία να εμφανιστεί με όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένες θέσεις, με τις περισσότερες να είναι και κοστολογημένες, οι δε εκπρόσωποι των πιστωτών μας να έχουν (πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση) μια εικόνα, όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή, των θέσεων που θα παρουσιάσει η Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο (ο οποίος λειτούργησε στο πρόσφατο παρελθόν) πιστεύεται ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας θα έχει θετικό αποτέλεσμα για το ελληνικό πρόβλημα.

Συνεπώς, δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν σήμερα, Τετάρτη, 5/3/15, στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις. Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων.-

Σχετικές ειδήσεις