ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Οι Γερμανοί θέλουν Grexit

Bloomberg: Οι Γερμανοί θέλουν Grexit

Η στάση των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες άλλαξε. Αν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τώρα δηλώνουν ανοιχτοί σε ένα Grexit. Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου Bloomberg κατέγραψαν τις απόψεις των Γερμανών, οι οποίες απηχούν στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει στη Γερμανία.

Ο Γιενς Μίλερ, στα 49 του, είναι Βερολινέζος ταξιτζής. Όταν τον ρωτούν τι πρέπει να κάνει η κυβέρνησή του με την Ελλάδα, απαντάει: «Οι Έλληνες έχουν πολλή αλαζονεία και ύβρη μέσα τους. Βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, κι όμως έχουν συνέχεια απαιτήσεις. Είναι καλύτερα να φύγουν από το ευρώ», αναφέρει το Bloomberg.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της ZDF, σύμφωνα με την οποία το 52% της κοινής γνώμης στη Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ. Το γεγονός ότι το συντριπτικό 80% των Γερμανών θεωρούν πως οι Έλληνες δεν συμπεριφέρονται σωστά στους εταίρους τους, δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα.

Το άρθρο σημειώνει: «Η σκλήρυνση της γερμανικής γνώμης είναι σημαντική: η χώρα είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Ελλάδας. Από την άλλη, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν χαρακτηριστεί από ένταση με την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα που υποσχέθηκε τερματισμό της λιτότητας και κατηγόρησε ευθέως την Μέρκελ. Εν συνεχεία ανέκυψε το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις και ο πόλεμος λέξεων ανάμεσα σε Σόιμπλε και Βαρουφάκη για να ολοκληρωθεί το σκηνικό».

Σχετικές ειδήσεις