ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο φουλ οι εργασίες ενόψει Eurogroup

Στο φουλ οι εργασίες ενόψει Eurogroup

H επέκταση του προγράμματος λήγει σε 8 εβδομάδες (τέλος Ιουνίου), ενώ τέλος του Μαΐου είναι η τελευταία προθεσμία για την επικύρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Τι περιμένει η Αθήνα και τι έχει μπροστά της

Χθες το απόγευμα (Παρασκευή) έγινε ακόμη μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Σταθάκη, ενώ συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης και η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπου ναι μεν διαπιστώθηκε πρόοδος με τα τεχνικά κλιμάκια, ωστόσο, συγκρατημένα όσον αφορά την απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι τη συμφωνία.

Το Σαββατοκύριακο οι διαβουλεύσεις και οι εργασίες σε όλα τα επίπεδα θα είναι συνεχείς και εντατικές ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας

Από την πορεία του Eurogroup της Δευτέρας θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως έγινε γνωστό πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα ο Γιάννης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος όμως «δεν έχει προσδοκίες για το αποτέλεσμα».

«Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποιου είδους εντυπωσιακά αποτελέσματα -αυτό δεν είναι πιθανό», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα στις 12 Μαΐου πρέπει να καταβάλει τα 760 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και την επόμενη ημέρα 13 Μαΐου, πρέπει να πληρωθούν περί τα 500 εκατ. Ευρώ για μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο.

Στη λήξη του μήνα οι υποχρεώσεις της Ελλάδας αγγίζουν τα 1,1 δισ. ευρώ επίσης για μισθούς και συντάξεις.

Σχετικές ειδήσεις